Att välja nyckelord

Att missionera om projekt- och portföljverktyg för att förbättra sin verksamhet handlar idag mycket om synlighet. För även om det är ett enkelt, kraftfullt webbaserat system, så gäller det att synas.

Att välja väg

Världen är full av signaler, webbsidor, skyltar mm som hjälper oss att hitta den rätta vägen. Men många gånger så riskerar de att drunkna, att försvinna i bruset.

Som entreprenör i företaget Planario och certifierad partner till företaget Thinking Portfolio så vill man synas. Idag så är det webben den plats man måste synas på. Och det känns nästan konstigt att behöva skriva det, det är så naturligt. Men, det räcker ju bara att gå tillbaka 20 eller 25 år bakåt i tiden, då var det inte alls så självklart. Att finnas på webben var inget måste.

Nyckeln till att finnas på webben handlar till stor del om nyckelord – att kunna ha med de här orden som gör att Google verkligen puffar upp företaget högst bland sökresultaten. Det är inte en enkelt sak och framför allt inte billigt! Det gäller att veta vilka nyckelord som är populära, vilka som alla andra söker på.

Så vilka nyckelord bör man använda för att beskriva företaget Planario och alla de möjligheter som man kan använda verktyget till! Jag tänker mig nyckelord som Synlighet, Engagemang, Överblick, Tydlighet och “Läget under kontroll” – i alla fall är det de orden som är ledstjärnan för Planario och vårt sätt att se projekt- och portföljstyrning på!

This entry was posted in Planario, Projektverktyg and tagged , , , , . Bookmark the permalink.