Day 5 – Deba…?

En del gillar Camino Norte för den härliga skogen, det gör vi men också den fantastiska kusten. Så vi valde en alternativ rutt, så fin tur och lätt vandrat. Naturligtvis blir det ännu bättre i solväder, men varför gnälla?

För gnälla kan man lite på höjdskillnaderna och avstånd men självklart är vi riktigt otränade också! Men idag var det riktigt tufft. Normalt snittar vi på så där 4 eller 5 km per timme, idag blev det runt 2!! Går man då 26 km så tar det tid!

Självklart finns det en fina ”övergivna” asfaltsvägar och jämför med Portuguese så är det många som är ute och går!

Dagens komplikation har att göra med min planering som annars är ganska klockren om jag får säga det själv (hehe). Men i dag krökade det ur. Stoppet är i Deba, men hittade hotell i Mutrilu, 3 km från Deba…. på kartan! I verkligheten är det kanske 5 och efter 10 timmars vandrande så är inte två timmar till en option! Taxi är inte att räkna med – Deba har bara tre bilar och alla var ute på uppdrag. Så det fick bli buss som genom ett under dök upp när camino känslan nådde nya bottennivåer! Så nu försöker vi återuppliva knän, fötter mm i Mutriku …

Hur fanken vi skall komma tillbaka på Camino leden får bli morgondagens problem och antagligen i ett dundrande åskväder! Buen Camino!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.