Dag 24 – Gijon

Dag en började soft och riktigt trevligt med en kanonfin frukost. Vi brukar skippa den för att istället gå och nu ingick den i priset, så den ville man inte missa! Och Anna fick sitt morgonkaffe, så hon blev riktigt nöjd.

Men sedan började ett riktigt knatande och det uppåt. För den här etappen valde vi också en helt annan väg än den traditionella, allt för att undvika skog. Och riktigt, riktigt svettigt blev det.

Anledningen till vår planering var att vi skulle kunna stanna då och då och ta en fika. Men djäklar vad stängt det var. Naturligtvis uppdaterar ställena sina Google uppgifter, så det som skulle vara öppet var helstängt. Hmmm, här växte hornen ut en bit. Det slutade till sist med att Anna och jag tog en kort paus i en tistelhög, petade i oss lite medhavda kakor mm. 3 minuter senare hittade vi ett riktigt fint ställe. Men jag hade kroknat så det fick bli iskallt mineralvatten och den goda lantliga menyn hoppades över, illa tyckte Anna!

Efter 10 timmar i ugnen kom vi fram till jättestaden Gijon. Och chocken sitter fortfarande kvar, vilket djäkla strand – halva Spanien tycktes vara där….

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.