Dag 10 – Portugalete

Efter 10 dagar har vi kommit 16 mil från Irun, nästan 20% av hela sträckan – nu går det undan! Men idag har det varit en kortare rutt, det är svårt att få ihop en normal sträcka på ca 20-25 km.ä, så dag blev det ca 15 km. Men helt underbara kilometer utifrån Bilbao.

Guggenheim till höger – gubbe till vänster

Att gå i ”urbana miljöer” kan vara en chansning – men ofta finns det massor av intressanta grejer att titta på!

Mitt framför ögonen på oss bygger man en båt!

Man kan tycka vad man vill om graffiti – men här har man gått all-in. Med lite inramning, skyltar på baskiska, etruskiska och något annat svårtytt språk samt en entré på 16€ … så skulle nog det här kunna bli något!

Som alltid är hotellen som att köpa grisen i säcken. Ibland blir det en riktig nitlott och ibland riktigt bra! Sedan måste man ha lite flax med hotell personalen också… idag blev det ett rum med utsikt (och då inte över en överförfulad bakgård)

Från gårdagens bottenkänning så har vi nog lyckats få bästa rummet hittills på resan…

Synd att vi måste lämna imorgon redan. Och sträckan lär bli hård – så det är uppstigning 4.30; minst!.”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.