Dag 25 – Aviles

Vi har kommit in i industrialiserade områden. En av fabrikerna släpper ut en pelare av rök som fångar vårt intresse.

Inte att förglömma den här anläggningen, det rasslar och väsnas så att det hörs vida omkring. Inte det charmigaste området med andra ord,

Vad kan det här vara för en hög? När vi funderar som bäst kommer en spanjorska och undrar om vi sett hennes bortsprungna hund. Wilson heter den och om vi ser den kan vi ringa polisen. Hmm, förutom att vi inte har en aning om vad polisen har för nummer så hur säger man på spanska att man hittat en hund som tillhör en okänd person men som vi nu vill att polisen skall ta hand om. Som tur är hittar vi ingen Wilson, så problemet uppstår inte. Däremot grubblar vi fortfarande på tegelbitarna, skulle man ha haft med sig en sådan?

I Aviles hittade vi en staty över den som grundade St Augustin i Florida. En stad som jag besökte av en slump 1998 då jag var i USA för första gången. Och så står han staty här – märklig historisk känsla!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.